Appelsiini-kinuskijuustokakku

(Ohje on otettu ruokalan sivuilta)

 

Pohja:

 200 g digestive keksejä

75 g margariinia

 

Täyte:

5 liivatelehteä

1 rkl appelsiinimehua

200 g maustamatonta tuorejuustoa

 2 dl kinuskikastiketta

100 g saksanpähkinöitä

2 dl kuohukermaa

 

Päälle:

3 makeaa appelsiinia

1 dl appelsiinimehua

0,5-1 dl hyytelösokeria

 

 

Hienonna keksit ja sekoita rasvan kanssa.

Leikkaa irtopohjavuokaan leivinpaperista pohjan kokoinen pala.

Levitä muruseos pohjalle.

Liota liivatelehdet ja sulata ne sitten kuumaan mehuun.

Sekoita tuorejuusto, kinuskikastike ja rouhitut pähkinät.

Lisää liivate ohuena nauhana.

Lisää vaahdotettu kerma ja sekoita hyvin.

Kaada seos vuokaan, peitä alumiinifoliolla.

Laita kakku pakkaseen siksi aikaa kuin teet hyytelö appelsiinipäällyksen.

Leikkaa viipaleet kalvottomiksi.

Kuumenna mehu ja hyytelösokeri.

Ota kattila sivuun ja lisää appelsiini palat.

Anna hieman jäähtyä ja levitä kakun päälle.

Nosta koko kakku jääkaappiin hyytymään yön yli.