Rahkavoitaikina

250g voita
250g rahkaa
5 dl fin mixin gluteenitonta hienoa jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta.

Täyteeksi: luumumarmeladia, erilaisia tuorejuustoja, omenakaneli marmeladia ym.
Voiteluun: kananmuna

Sekoita rahka pehmeän voin joukkoon.
Lisää jauhoseos, johon on sekoitettu leivinjauhe.
Sekoita taikina tasaiseksi.
Anna taikinan kovettua viileässä, kauli jauhotettulla pöydällä.

Tee luumumarmeladi täytteisiä tähtitorttuja, kukkia tai puolikuun muotoisia torttuja. 
Voittele tortut kananmunalla halutessasi.
Paita 225 asteen lämmitettyssä uunissa noin 10-15 min
Annoksesta tulee noin 25 kpl.
Huom. Tällä pohjalla voit tehdä erilaisia suolaisia piirakoita, pastejoita ja makeita leivonnaisia.

Otin huomioon myös keliaakikot kun ohjetta kirjoittelin tänne. 

Tätä taikinaa suosittelen kaikille lämpimästi.
Tästä samasta taikinasta saa helposti tehtyä pasteijoita, suolaisia piiraita ym. 
Taikina on helppo tehdä esim. monitoimikoneella.


Tässä erilaisia joulutorttujen malleja.

Oikealla on se malli millä teen usein joulutortut. 

Käännän noi leikatut päät keskelle sitten voitelen kananmunalla ja sitten vasta luumumarmeladi keskelle.

Vasemmasta mallista saa taas tosi komeita kukkasia kun taittaa noi terävien kulmien reunat tortun sisälle päin yhteen ja sit voitelu ja marmeladi päälle. 


 

Laitan tähän muistakin leivonnaisista kuvia mitä olen tehnyt tästä samaisesta takinasta.

Lihapasteijoita ja lihariisipiirakkaa