Pohja:

160 g gluteenittomia digestive keksejä (tai tavallisia)

40 g margariinisulaa

 

Täyte:

500 g vauvan mangososetta

2 dl kuohukermaa

250 g (1 purkki) maitorahkaa

200 g  philadelphia tuorejuustoa

1 dl sokeria

2 rkl sitruunanmehua

8 kpl liivatelehtiä

 

Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuuan pohjalle sopivan kokoinen pala.

Laita keksit ja margariinisula monitoimikoneeseen.

Käytä konetta niin kauan kunnes seos on murumaisen tasaista.

Levitä seos leivinpaperin päälle irtopohja vuokaan ja laita se jääkaappiin.

Liota runsaassa kylmässä vedessä liivatelehdet 10 min.

 

Täyte:

Vatkaa kerma vaahdoksi.

Sekoita kermavaahdon joukkoon tuorejuusto, rahka, sokeri ja vauvan mangososeet.

Kuumenna sitruunanmehu kiehuvaksi ja lisää siihen hyvin liotetut ja puristetut liivatelehdet. 

Sekoita ja kaada täyte massan joukkoon hyvin sekoittaen.

Kaada seos keksimurupohjan päälle ja laita kakku hyytymään jääkaappiin.

Anna kakun hyytyä yön yli.

 

Päällinen:

2 kpl liivatelehtiä

250 g vauvan mangososetta

1 rkl sokeria

1 rkl sitruunanmehua

 

Liota liivatelehdet kylmässä vedessä 10 min.

Kuumenna sitruunanmehu kiehuvaksi  ja lisää siihen hyvin liotetut ja puristetut liivatelehdet.

Sekoita se mangososeen joukkoon ja kaada seos kakun päälle.

Anna hyytyä vielä jääkaapissa noin 2 tuntia.

Koristele halutessasi esim. kermaruusukkeilla.

 

Mietin kauan millaisen kakun teen pääsiäispöytään ja sitten kehittelen vanhoista ohjeista ihan omanlaisen ohjeen, välillä toki maistellen seosta onko se hyvää...  Itse tykkään mangon mausta ja se sopii oikein hyvin erilaisiin juustokakkuihin ja antaa ihanan keltaisen värin pääsiäispöytään. 

Päivittelin ohjetta, mutta jostakin kumman syystä vuodatus ei anna lisätä tänne kakusta kuvaa... frown