http://www.moilas.fi/fi/? 


Moilasen leipomo valmistaa tarjottavaa päivän jokaiselle aterialle. Valikoimiimme kuuluu ruokaleipien lisäksi niin gluteenittomia tuotteita, suosittuja cocktailpiirakoita kuin pakastepizzojakin.

Tuotevalikoimamme on laaja ja maut
kohdallaan. Perheyrityksellämme
on pitkä historia ja tänä päivänä se
on yksi Euroopan nykyaikaisimmista leipomoista.


09.10.2012

Osallistu kilpailuun - jokainen osallistuja palkitaan!

Moilalan suuri juhlakilpailu!- ”uusia makuja vuokaleipään”

Ensimmäisen kauppojen hyllyille päässeen Moilalan tuotteen kunniaksi pidämme Moilalassa suuren juhlakilpailun,”uusia makuja vuokaleipään”, jossa on tarkoituksena löytää uusia makuja ja ominaisuuksia keliaakikoiden leipäpöytään! Kilpailu kestää 9.10.2012 – 31.10.2012 välisen ajan.

Tuotteesi voi aivan vapaasti olla vaalea, tumma, hapan, makea, kirpeä vuokaleipä tai jopa rukiin makuinen – kunhan se on gluteeniton, valmistettavissa vuokaleivonnalla ja myytävissä pakastetuotteena. Tuotteessasi voi olla myös uusia terveysvaikutteisia ominaisuuksia - mielikuvituksellanne ei ole rajoja tässä kilpailussa! Maku voi olla kuinka eksoottinen tahansa, mutta muistakaa, että Moilalan runsaslukuinen keliaakikkoväki äänestää itse ja päättää voittajan!

Tutustu moilalaan tästä linkistä

Suoraan kilpailuun pääset tästä linkistä!


08.10.2012

Ensimmäinen Moilala tuote kauppojen valikoimiin

Maailman ensimmäinen Crowdbaking tuote - Vaniljatäytepulla
Tiedote. Julkaistu: 08.10.2012 klo 05:00 - Moilas Oy

http://www.epressi.com/tiedote/markkinointi/maailman-ensimmainen-crowdbaking-tuote-kauppojen-hyllyille

Moilas -leipomo Naarajärveltä toi lokakuun alussa markkinoille ensimmäisen Crowdbaking-palvelussa kehitetyn leivonnaisen:

MOILALA ON UUDENTYYPPINEN TUOTEKEHITYSYKSIKKÖ, JONKA KAUTTA KUKA TAHANSA VOI SAADA OMAN KOTIRESEPTINSÄ KAUPAN HYLLYLLE.

Uutuustuote on gluteeniton vaniljatäytepulla. Reseptin leipoi Helka Tukiainen, jonka kotiresepti on menestyksekkäästi osallistunut kaikille avoimeen äänestykseen
www.moilala.fi – osoitteessa sijaitsevassa tuotekehitysyhteisössä. Kyseessä on tavallisten ihmisten muodostama gluteenittomien tuotteiden kehittämiseen tarkoitettu, verkossa toimiva tuotekehitysyhteisö.

Palvelun kautta käyttäjät lähettävät omia reseptejään ja päättävät itse, mitkä resepteistä päätyvät koeleivontaan. Tämän jälkeen parhaimmat tuoteideat siirtyvät suoraan kaupan hyllyille ja reseptin luojat saavat sekä kuvansa pakkaukseen, sekä osan tuotosta.



Kuvassa vaniljatäytepullan pakkaus – tuote on käytännön esimerkki Moilalasta lähtöisin olevasta tuote-ideasta ja kotireseptistä, joka on päässyt kaupan valikoimiin.

– Sosiaalisen median hyödyntämisestä tuotekehityksessä on toistaiseksi aika vähän kokemuksia ja esimerkkejä. Moilala yhteisön kehittämä vaniljatäytepulla lienee ensimmäinen suomessa kauppojen hyllyille asti päässyt crowdbaking-tuote, toteaa Moilas Oy:n markkinointisuunnittelija Mikko Lappalainen.

– Toivon esimerkin innostavan keliaakikkoja leipomaan kanssamme entistä enemmän. Tiedämme, että monet heistä leipovat paljon kotona, koska heidän haluamiaan tuotteita ei ole saatavissa kaupoista – tai sitten tuotteet eivät ole heidän mielestään tarpeeksi hyvänmakuisia. Uskomme, että keliaakikot itse tietävät parhaiten, millaisia tuotteita kauppojen valikoimista puuttuu.

- Tervetuloa mukaan leipomaan! Ensimmäisen Moilala tuotteen kunniaksi pidämme aivan lähiaikoina kaikille avoimen gluteenittoman leivonnan juhlakilpailun, jossa on luvassa hienoja erikoispalkintoja!

Moilalassa tapahtuva tuotekehitys on moneen muuhun alaan verrattuna melko nopeaa, jatkokehitykseen päässeen tuotteen pääsy kaupan hyllyille selviää noin puolessa vuodessa tuotekehityksen aloittamisesta, toteaa Lappalainen.

­ – Maailmalla on olemassa muutamia mielenkiintoisia verkossa toimivia tuotekehitysyhteisöjä, muttei yhtään leipomisen ympärille rakentunutta, sanoo Moilala konseptin luomisessa vahvasti mukana ollut Idealist Groupin perustajajäsen Saku Tuominen.
 
Kuinka Moilala toimii käytännössä?
Moilalan idea on yksinkertainen. Kuka tahansa voi lähettää omat suosikkireseptinsä Moilalaan, ja yhteisö äänestää kolme parasta reseptiä jatkoon joka kuukausi.  Parhaat tuotteet menevät aluksi koeleivontaan ja sen jälkeen ammattiraadin maisteltavaksi. 

- Kaikki Moilalassa tapahtuva on täysin avointa. Tuotekehityksessä tehdyt päätökset ja niiden syyt kerrotaan aina julki, myös kuvia koeleivontojen tuotoksista julkaistaan. Kerromme keliaakikoille, kuinka heidän ideansa toimivat – tai miksi ne eivät toimi, Mikko Lappalainen kertoo.

Mikäli tuotteet läpäisevät testiryhmän seulan ja koeleivonnan, ne menevät tuotantoon. Kauppa päättää, ottaako se tuotteet valikoimiinsa. Mikäli näin käy, reseptin luojat saavat kuvansa pakkauksiin ja osan tuotoista.
Lisäksi Moilalassa järjestetään leipomiseen liittyviä kilpailuja, joissa voi voittaa palkintoja, vaikkapa lomamatkoja. Pikkubonuksena jokaisen kuukausileivonnan äänestyksen voittaneen reseptin tekijälle lähetetään aina Moilala-kaulin ja gluteenittomia tuotemaistiaisia.

Lisätiedot:
Markkinointisuunnittelija Mikko Lappalainen,
[email protected], puh. 040 828 1888
Saku Tuominen, Idealist Group,
[email protected], puh. 0400 – 605 084
Kuvapyynnöt: Mikko Lappalainen,
[email protected], puh. 040 828 1888

Linkit: www.moilala.fi Facebook: http://www.facebook.com/pages/Moilala/302894426413871



Tuntuu aivan ihmeelliseltä että mun ideoima pulla on nyt kaikkien keliaakikoiden ostettavissa... wink
 

Uutuustuotteet

 
Moilanen laajentaa gluteenittomien tuotteiden valikoimaa 1.10.2012 markkinoille tulevilla uutuustuotteilla. Kahvileipien valikoima laajenee Moilalan kotireseptistä leivotulla Vaniljatäytepullalla.

Paljon toivotut uutuudet helpottavat välipalojen tekemistä, Hampurilais, juusto -ja Hotdog -sämpylät vastaavat keliaakikkojen toiveisiin. Myös uusi gluteeniton lihapiirakkamme on tutustumisen arvoinen!