Tämä ohje on otettu todella vanhasta parhaat herkkuleivonnaiset lehtisestä. Todella hyvä omenapiirakka ja vähän juhlavampi versio koska piirakkaan tulee manteli kuorrutus. Teen usein juuri tällä ohjeella tätä piirakkaa. Piirakan voi hyvin pakastaa valmiina paloina jotka on helppo sulattaa joko mikrossa tai ihan huoneen lämmössä. 

Nyt on omena kausi parhaillaan menossa joten nyt kaikki leipomaan ja tekemään omenoista erilaisia herkkuja. Itse sain rakkaalta ystävältäni omenoita jotka ovat hieman kirpeän makuisia mutta sopivat erittäin hyvin piirakoihin, uuniomenoiksi, erilaisiin omena paistoksiin ym. heart

Omena-toscapiirakka

Pohja:

4 munaa
2 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja ( tai esim. Finaxin gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta sama määrä)
2 tl leivinjauhetta
1 dl sulaa margariinia
1 dl maitoa

Päälle:

6-8 kpl omenaa

Kuorrutus:

100 g margariinia
0,5 rkl vehnäjauhoja (tai sama määrä glut. jauhoseosta)
1,5 dl sokeria
0,5 dl maitoa
100 g mantelirouhetta


Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet, sulatettu margariini ja maito.
Sekoita taikinaa vain sen verran, että aineet tasoittuvat.
Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannulle.

Kuori ja lohko omenat.


Lado lohkot taikinan päälle.

Paista piirakkaa 225 asteessa keskiosassa noin 10 minuuttia.
Sulata kuorrutusta varten kattilassa margariini, lisää joukkoon vehnäjauhot, sokeri ja maito.
Anna seoksen kiehahtaa koko ajan sekoittaen.
Sekoita joukkoon mantelirouhe.
Levitä seos ohuena nauhana puolikypsän piirakan pinnalle.
Tasoitta tarvittaessa.

Paista piirakkaa uunin ylimmällä ritilätasolla vielä 10-12 minuuttia.