Pullataikina

5 dl laktoositonta kevyt maito juomaa
50 g tuoretta hiivaa
2 munaa
1,5 dl sokeria
2 tl suolaa
2 tl kardemummaa
14 dl sempperin fin mixin gluteenitonta hienoa jauhoseosta
150 g voita sulatettuna

Täyte:

4 ps ekströmsin vaniljakastikeaineksia (2 pakettia)
6 dl maitoa

Voiteluun kananmunaa.
Liuota hiiva kädenlämpoiseen maitoon.
Lisää munat, sokeri, suola ja kardemumma.
Lisää jauhoja niin paljon, että taikinasta tulee pehmeää mutta kiinteän oloista.
Lisää lopuksi sulatettu voi.
Alusta taikina hyvin.
Kohota taikina kaksinkertaiseksi.

Valmista täyte. Vispaa maitoon vaniljakastike ainekset.
Anna tekeytyä noin 10 min jääkaapissa ennen käyttöä.

Kauli pullataikinasta levy ja levitä täyte sille.
Kääri rullalle ja leikkaa siitä neljän sentin paksuisia paloja.
Voit laittaa kierteet pellille tai esim. amerikan muffinivuokiin.
Anna pullien kohota hyvin.
Voitele kananmunalla ja ripottele raesokeria pinnalle.
Paista 225 asteessa noin 10 min.

Ps. Tästä perus pullataikinasta voi tehdä pikkupullat, voisilmäpullat, korvapuustit, bostonkakut, pitkot, juhlarinkilät ym. herkut.