Gluteenittomat piparit

Ohje otettu tältä sivulta:
http://www.glu.fi/vinkit/gluteeniton/Gluteenittomat+joulupiparit/155/?sc=piparit

Ohjeesta tulee noin 56 piparia.

2tl kanelia
1tl inkivääriä
1tl pomeranssinkuorta
1tl neilikkaa
1dl sokeria (tavallista tai fariini)
1dl siirappia
100g margariinia tai voita
1 kananmuna
5,5dl gluteenitonta jauhoa (käytän itse Semperin hienoa jauhoseosta)
1tl ruokasoodaa

Kiehauta sokeri, siirappi ja mausteet kattilassa kokoajan sekoittaen.

Lisää hieman jäähtyneeseen seokseen huoneenlämpöinen rasva, kananmuna ja jauhot joihin on sekoitettu ruokasooda.

Sekoita taikina tasaiseksi ja laita kovettumaan jääkaappiin (mieluiten anna kovettua seuraavaan päivään).

Kaulitse taikina ohueksi levyksi kevyesti jauhotetulla pöydällä ja ota levystä muotilla pipareita (taikinan saa kaulita melko ohueksi, sillä piparit kohoavat hyvin uunissa).

Paista 225 asteessa noin 6 minuuttia. 

 

Paras taikina ikinä joita olen kokeillut!    Helppo tehdä, käsitellä, leipoa ja paistoaikakin on nopea! 

Näissä pipareissa on kunnon vanhan ajan pipareiden makukin!