Aurinkoista maanantai aamua kaikille blogini lukijoilleni! Cool Eilen tein mansikkajuustokakun hyytymään jääkaappin ja nyt teen päälle mansikkasoseesta hyydykkeen. Netissä on paljon hyviä ohjeita, mutta tykkään niitä itse muokkailla mieleisekseni ja niin tein tälläkin kertaa.

Ohjeen tein niin että se käy myös keliaakikoille pienillä muutoksilla. Mansikka soseen tein pakastemansikoista sauvasekoittimella. Harmittaa kun kaupassa on vaan ulkomaalaisia tuoreita mansikoita joita olisin halunnut kakun päälle koristeeksi joten nyt taidan tällä hetkellä jättää koristeet pois tai keksin jotain muuta kivaa siihen päälle esim. mesivadelmia pakkasesta. Onneksi omasta pakkasesta löytyy mansikoita, vadelmia, mustikoita ym. marjoja... Toivonkin kaikille blogini lukijoille oikein makoisia kahvihetkiä mansikkajuustokakun parissa. Pusu

 

Mansikkajuustokakku (gluteeniton)


150g gluteenittomia tai tavallisia digestive keksejä

½ dl margariini sulaa suoraan pullosta


5 kpl liivatelehtiä

½ dl sitruunanmehua (puolikas sitruuna)

1 prk maitorahkaa

2 dl kuohukermaa (hyla)

200 g maustamatonta tuorejuustoa (esim. Valion laktosiitonta tai hyla)

1 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria tai vaniilliinisokeria

1 dl mansikkasosetta

 

Päälle:

3 dl mansikkasosetta

3 rkl kiehuvaa vettä

3 liivatelehteä

(tuoreita mansikoita tai vadelmia)

 

Laita rengasvuuan pohjalle leivinpaperi ja leikkaa ylimääräiset reunat pois.

Laita esim. monitoimikoneseen keksit ja margariinisula ja tee seoksesta ihan taisaista massaa.

Taputtele massa käsin taisaiseksi vuuan pohjalle.

Purista puolikkaan sitruuna mehu.

Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään 10 minuutiksi.

Vatkaa kerma vaahdoksi.

Lisää joukkoon tuorejuusto, maitorahka, mansikkasose, sokeri ja vaniljasokeri.

Sekoita hyvin niin että seoksesta tulee tasaista.

Kuumenna sitruunan mehu ja lisää hyvin puristellut liivatelehdet joukkoon ja sekoita hyvin.

Lisää kuuma liivateseos hyvin vatkaten seoksen joukkoon ja kaada keksimurumassan päälle.

Kun pyörittelen vuokaa massa levittyy taiseksi ja anna sen hyytyä jääkaapissa mielellään yön yli tai vähintään noin 4-5 tuntia.

Kun kakku on hyytynyt hyvin liota liivatelehdet kymässä vedessä 10 minuuttia ja puristele liika vesi pois.

Lisää liivatelehdet kiehuvaan veteen ja sekoita hyvin.

Sekoita kuuma liivateseos mansikkasoseen joukkoon hyvin vatkaten ja kaada seos hyytyneen kakun päälle.

Anna hyytyä vielä jääkaapissa noin 2-3 tuntia ja halutessasi koristele kakku tuoreilla mansikoilla tai vadelmilla.

 

 

Kakusta tuli erittäin hyvää eikä liian makeaa. Kieli ulkona