Mango-tuorejuustokakku

Pohja
170 g minttu domino-keksejä tai digisteve keksejä
50 g sulatettua rasvaa
 
Täyte
2 prk (500 g) säilykemangoa tai vauvan mangososetta 500g
250 g maustamatonta tuorejuustoa
2,5 dl vispautuvaa vanilliinikastiketta
8 liivatelehteä
1 rkl sitruunamehua
 
Pinnalle
1 prk säilykemangoa tai vauvan mangososetta 250g
2 liivatelehteä
 

Laita liivatelehdet likoamaan kulhoon kylmään veteen. Valmista pohja. Jauha keksit monitoimikoneessa hienoksi ja lisää sulatettu rasva. Sekoita hyvin monitoimikoneessa. Leikkaa irtopohjavuokaan pohjan kokoinen leivinpaperi. Painele keksimurutaikina vuoan pohjalle ja laita kylmään odottamaan.

Valmista täyte. Soseuta mangot. Kuumenna sitruunanmehu kiehuvaksi. Purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota ne kuumaan sitruunanmehuun. Sekoita tuorejuuston joukkoon liivatelehdet, mangosose ja vaahdotettu vanilliinikastike.

Kaada täyte vuokaan pohjataikinan päälle ja anna hyytyä viileässä vähintään neljä tuntia tai yön yli.

Valmista pinnalle mangohyytelö. Soseuta mangot. Liuota kaksi liotettua liivatelehteä tilkkaan kuumaa sitruunanmehua. Sekoita soseutettu mango joukkoon. Kaada hyytelö kakun päälle ja anna hyytyä 1-2 tuntia.

Kakun voit myös halutettasi koristella hedelmillä, marjoilla ym.

Tämä kakku on mun yksi suosikki kakuistani. Tein tätä jouluaterialle jälkkäriksi ja kaikki tykkäsivät siitä.

1264174572_img-d41d8cd98f00b204e9800998e1264174593_img-d41d8cd98f00b204e9800998e1264174613_img-d41d8cd98f00b204e9800998e1264174670_img-d41d8cd98f00b204e9800998e