Mangohyytelökakku

Pohja:

300 g kaurakeksejä

100 g voisulaa

 

Täyte:

3 dl kuohukermaa

1 dl maustamatonta tuorejuustoa

1 dl maitorahkaa

3 dl mangososetta

2 dl sokeria

1 rkl vaniljasokeria

7 liivatelehteä

1/2 dl mehua

 

Kiille:

3 dl vadelma tai passionsosetta

3 liivatelehteä

 

Koristelu:

tuoreita marjoja tai hedelmiä


1. Jauha keksit monitoimikoneessa hienoksi. Lisää jäähtynyt voisula. Painele seos irtopohjaisen, halkasijaltaan noin 24 cm:n kokoisen vuuan pohjalle.

2. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 10 minuuttia.

3. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon tuorejuusto, maitorahka, sokeri ja vaniljasokeri. Kuumenna mehutilkka, purista liivatelehdistä  vesi pois ja sekoita ne hyvin kuumaan liemeen. Lisää liivateseos mangososeseen ja sekoita mangosose vaahtoon hyvin. Tarkista maku. Kaada täytemassa keksimuru pohjan päälle. Peitä ja anna hyytyä jääkaapissa noin 4 tuntia tai mielellään seuraavaan päivään asti.

4. Jos haluat voit tehdä kakun päälle vielä erivärisen kiillekerroksen ennenkuin irroitat kakun vuoasta esim. vadelma tai passionsoseesta. Huom. vauvan hedelmäsoseet ovat edullisia ja hyviä ja käyvät tähän tarkoitukseen erinomaisesti! Irroita hyytynyt kakku varovasti vuoasta, siirrä tarjoilu lautaselle ja koristele haluttaessa tuoreilla marjoilla tai hedelmillä.